Hvorfor liker så mange av oss å kjøre fort?

Hvorfor liker så mange av oss å kjøre fort? I de tilfeller det handler om liv eller død, da har man ikke ett valg. Hvordan forklares råkjøringen i de tilfellene der man har et valg? Du kan følge fartsgrensen eller du kan bryte den. Vi vet at høy hastighet kan være meget farlig. I tillegg bruker bilen mer drivstoff, og slitasjen på dekkene blir større. At det er ulovlig å kjøre for fort ser heller ikke ut til å stoppe oss. Det betyr bare at de positive fordelene veier tyngre enn ulempene ved det å kjøre fort.

shutterstock_177575804Større hastighet gir større rus

Svaret på hvorfor vi liker å kjøre fort ligger nok i den psykologiske verdenen. Den kjempedeilige følelsen av høy hastighet er som et rusmiddel for mange. Dess høyere fart desto større blir rusen, og ikke bryr en seg om at det er ulovlig. Det tar bare adrenalinet til et enda høyere nivå. Folk gjør hva som helst for en god rus. Motoren sluker bensinen som en tørst sjømann, men det betyr ingenting så lenge man får en herlig fartsorgasme. Det å kjøre fort er veldig avhengighetsskapende, for hvem ønsker ikke å føle et kick. Ønsker du å lese mer om fart og spenning? Besøk oss på highspeedsports.no.

Fartsglade mennesker får aldri nok

Å kjøre fort kan være bra i blant. Man får ut mye aggresjon, konsentrasjonsevnen forsterkes og frihetsfølelsen av å gi faen skaper en indre glede. Allikevel må man være være klar over de negative konsekvensene. Ikke bare kan man sette seg selv i fare, men også sine medtrafikanter. Blir man tatt av politiet kan man risikere bøter eller fengselstraff. I tillegg er ikke dette en aktivitet for dem med dårlig økonomi. Folk kommer alltid til å tøye grenser. Er man først blitt hekta på høye hastigheter, er det ingen vei tilbake. Det er som en rus som stadig må vedlikeholdes.